Немско издание: Руските жени са от "силния пол"

Global Look Press

Здравословният начин на живот, отдадеността и силата на духа могат да се сметнат за качества, които правят жените в Русия истинския "силен пол", смята редакционната колегия на немското списание Eurasisches Magazine.

Според авторите на статията една руска жена е длъжна да бъде силна, като обаче има различни гледни точки по този въпрос. По техни думи едно е ясно: условията на живот в Русия не са леки.

Руските мъже, според автора, леко падат духом и търсят утеха в алкохола и тютюна, докато жените се борят за успехите си. Здравословният начин на живот, характерен за руснаците, им позволява да бъдат силни и здрави, твърди се в статията.

Междувременно жените в Русия винаги успяват да балансират успешно между работата и домакинската работа, пише в списанието. Освен това те почитат традициите и семейните ценности, борят се за правата си и защитават онова, което е важно за семейството – което всъщност ги прави толкова силни личности.

Няма съмнение, че руснаците не винаги са поставени пред лесни избори в живота. Но трябва да се признае, че тенденцията е очевидна: те са непоколебими в борбата си и решават проблемите си самопожертвователно, заключва Eurasisches Mаgazin.

По-рано шведската журналистка Елин Йонсън в текст за телевизия SVT нарече руските мъже "слаби", като каза, че мъжете в Русия са "осакатени" и "отслабени" поради историята на страната и често гледат през пръсти на много неща, които жените не подминават така лесно.

Разказваме ви как жените в съветските танкове "отвяват" нацистите - за да се уверите, че винаги са били така силни!

Внимание! Всяко пълно или частично копиране на материали на Russia Beyond без писмено разрешение и директен линк към оригиналната публикация на Russia Beyond, включително от други електронни ресурси, ще се смята за грубо нарушение на Закона за защита на интелектуалната собственост на Руската федерация. Russia Beyond и медийният холдинг RT си запазват правото да реагират на подобни нарушения в различни държави, включително по съдебен ред.

Този уебсайт използва "бисквитки". Кликнете тук , за да разберете повече.

Приемам "бисквитките"