Резервите в злато и чуждестранна валута на Русия нараснаха с 2,3% през декември 2019 г.

Евгений Матвеев/Russian Look/Global Look Press

Международните резерви на Русия към 1 януари 2020 г. възлизат на $554 359 млрд., което е 2,27% (или $12,33 млрд.) по-високо от нивото от 1 декември 2019 г., съобщава Банката на Русия, предаде ТАСС.

По данни на регулатора валутните резерви са се увеличили с 1,8% до $443 983 млрд., a стойността на монетарното злато се е увеличила с 4,23% до $110 376 милиарда.

Международните резерви на Руската федерация, представляващи високоликвидни чуждестранни активи, на разположение на Банката на Русия и правителството на Руската федерация, се състоят от средства в чуждестранна валута, специални права на тираж (SDR), резервни позиции при Международния валутен фонд (МВФ) и монетарно злато.

Целевото ниво на Централната банка за международни резерви е $500 милиарда.

The Wall Street Journal: Руските пазари са във възход, инвеститорите не се интересуват от санкциите!

Внимание! Всяко пълно или частично копиране на материали на Russia Beyond без писмено разрешение и директен линк към оригиналната публикация на Russia Beyond, включително от други електронни ресурси, ще се смята за грубо нарушение на Закона за защита на интелектуалната собственост на Руската федерация. Russia Beyond и медийният холдинг RT си запазват правото да реагират на подобни нарушения в различни държави, включително по съдебен ред.

Вижте още:

Този уебсайт използва "бисквитки". Кликнете тук , за да разберете повече.

Приемам "бисквитките"